Alla inlägg under augusti 2012

Av Lina - 31 augusti 2012 09:33

 

Igår kom Fredrik äntligen hem från Frankrike igen! Min klippa är hemma! SKÖNT!   

Men jag måste säga att dessa dagar har gått väldigt fort och faktiskt ganska bra, så även om jag självklart saknat honom jättemycket har det gått bra ändå. Men det är mycket tack vare att jag fått så mycket avlastning som jag fått, både från Fredriks föräldrar (och syster m man), dagis och min mamma.


Och, sedan är det väldigt bra att vi har satt grindar mellan vardagsrummet och hallen samt mellan hallen och köket. Då kan jag sära på Milo och Charlie så fort det blir lite för vild lek mellan dem, samtidigt som jag inte behöver ha koll på om Charlie går in i köket och börjar tugga på något, hela tiden.


I hallen har vi sett till så att där inte är några saker han kan tugga på. Byrån och klädskåpet är ju klart där ute, men ännu så länge har han faktiskt inte visat några tendsener att tugga på dem. Där emot hoppar han upp med framtassarna på byrån och tar saker därifrån kom vi underfund med rätt fort, så byrån är numera tom på saker han kan nå till. *ler* Charlie är en riktig vilding som gärna hoppar upp och tar saker från bord och liknande så fort han får chansen.. *ler smått* Vi försöker även vänja honom vid att vara ute i hundrastgården eftersom att det är där han kommer vara sedan när vi ska iväg och jobba etc, dvs när vi ska iväg där han inte kan följa med. Så han behöver ju vänja sig. Men det är svårt, för att han är så sjukt sällskapssjuk denna hund. Men det går framåt, han gnäller inte fullt lika mycket längre när han är där ute nu. Han har ju allt han behöver där ute; gott om plats att springa omkring, vatten, tuggben samt ett litet "hus" att gå in i om han inte vill vara ute. Han ska bara vänja sig vid att vara där ensam helt enkelt, och att det bara under tiden vi jobbar eller är och handlar, och att han kommer in igen så fort vi kommer hem.


Nog pratat om Charlie. *ler*

Jag sa till Fredrik igår att "han får inte åka iväg så många dagar, han missar så mycket då". *ler*  I Miras utveckling tänker jag på då. Sedan han åkte till Frankrike har jag upptäckt TVÅ nya tänder som är på G, hon har börjat klappa med händerna, ha en leksak i varje hand och slår dem mot varandra, och hon har börjat bli duktigare på att tugga saker, dvs vi kan så smått gå över till 8 månaders maten nu, där det är lite större bitar i. Allt detta på mindre än en vecka. Det går fort nu minsann! *ler* Hon har inte börjat krypa ännu, men hon har börjat allt oftare med att försöka få upp benen mot magen, så det dröjer nog inte många veckor innan hon kommer upp i krypställning. Men ännu så länge så lyckas hon bara hasa sig bakåt och åt sidorna. Framåt är svårare. *ler* Annars är hon väldigt intresserad av och vill stå upp och försöka ta några steg. Så hon är absolut intresserad av att försöka gå. Där emot har hon inte börjat försöka dra sig upp mot och gå mot möbler ännu. Hon är fortfarande en väldigt nöjd och glad liten tjej. Det är väldigt sällan hon är gnällig, skrikig och tråkig. När hon är det, så vet man att då är hon antingen väldigt trött, väldigt hungrig (eller trött OCH hungrig *ler*) eller har ont någonstans. Jag skriver "väldigt" trött och hungrig, för att det är ofta hon är både trött och hungrig, men enda sättet man märker det på är att hon ser "dimmig" ut i ögonen, och att hon gnider ansiktet mot mitt (eller den som håller henne) bröst. Varken gnäll eller skrik mao.   Hon är en riktig "A bebis" helt enkelt.       Nu hoppas jag bara hon fortsätter vara så här snäll o nöjd. *ler*


Milo får jag väl också säga att han är ett "A-barn". *ler* Men med ett litet minus efter pga trotsen o humöret.    Milo är duktig på att prata så man förstår han (även om han så klart ibland säger saker som inte ens vi som föräldrar förstår), och han känns så "vettig" på något vis. Svårt att förklara. Han kommer nog bli väldigt teknisk som sin pappa, det märker man när han sitter och pillar med saker. *ler* Han är jämt glad och har lätt till skrattet. Han är en riktig charmör med bus i blick. *ler*  Men så är det ju det där med trotset och hans ganska hemska humör. Men, trotset hör ju till åldern och humöret får jag väl erkänna att han har efter mig..   


Ikväll blir det nog en massa mys med lite vin.. Om jag får bestämma vill säga..   

Imorgon skulle Mira egentligen börja på babysimmet igen efter terminsuppehållet, men eftersom att Fredrik ska skjutsa resten av familjen Engkvist till ett bröllop så att jag kommer vara ensam hemma med barnen (Milo, Mira och hans kusin Erik), och det är precis när babysimmet är, så får gå nästa lörd ist.


På tal om Mira så har hon vaknat från sin fm tupplur nu. Hon sover inte fm. mer än 40 min numera..

Av Lina - 27 augusti 2012 14:46

Andra dagen som gräsänka och ännu så länge har det fungerat bra. Igår em körde jag och barnen till Väla för att byta en leksak som gått i sönder, och små handla lite. Var väl iväg i ett par timmar. När vi kom hem blev det lite inomhus mys eftersom att vädret inte var någon höjdare att vara ute i. Men så fort det blev uppehåll passade vi på att gå ut i trädgården. Han vara ute i en halvtimme sedan började det regna igen.. Resten av em och kvällen satt vi mest framför tv'n o mös.

Får sära på Milo o Charlie i jämna mellanrum då det efter ett tag blir lite för vild lek mellan dem.

Idag åkte vi en runda till Ikea efter Miras fm tupplur. Efter tips från Fredrik lämnade jag Milo på deras "lekhörna" och gick sedan o fikade o gick omkring i affären i lugn o ro med Mira innan det en timme senare var dags att hämta Milo igen.

Jag tittade bl.a på tyger till nya gardiner i sovrummet o tv rummet. Hittade till både sovrummet o tv rummet som jag tror kan passa. Ska bara höra vad Fredrik tycker om dem samt mäta hur mkt tyg som behövs. Sedan kommer den tråkiga biten; att sy dem.. Det är roligt att se resultatet efteråt och kunna känna att jag gjort dem själv, men det är förbannat tråkigt att sy gardiner.. Haha ^^

Kom ifrån Ikea runt 12:35 och körde sedan och lämnade Milo hos Fredriks mamma där han ska vara till strax efter tre. När han kommer hem igen tänkte jag att vi skulle gå ut i trädgården så att Milo o Charlie får springa och leka av sig lite medan Mira sover em ute i vagnen.
Ikväll ska vi till Fredriks föräldrar för att fira hans mamma som fyller år idag. Kommer kännas konstigt att gå ner och fira Fredriks mamma utan Fredrik. *ler* Men skönt att slippa laga mat. :-) Dem skulle bjuda på tacos. Mums :-)

Så jag har ännu så länge fått dagarna att gå. Imorgon ska Milo till dagis fr.08:30-13:30 Jag ska till psykologen kl.13:00 så Fredriks mamma ska hämta han på dagis imorgon.
Jag är väl klar hos psykologen runt 14:00, så hämtar Milo runt 14:30. Resten av em o kvällen imorgon är ännu så länge oplanerad.

Mira sover rätt oroligt just nu, har två tänder på G, så det blir väldigt hackig o störd sömn just nu.

Nu ska jag mysa lite med Mira innan brorsan kommer hem.

Av Lina - 26 augusti 2012 11:51

Vem försöker jag lura egentligen? Jag har verkligen varken ork eller motivation till att försöka gå ner i vikt just nu även om jag både behöver o vill gå ner i vikt egentligen. Jag är just nu helt slut psykiskt så jag får helt enkelt försöka inse att jag måste få tillbaka orken o må bättre psykiskt först och ta tag i vikten sen. "First things first" sas.

Nu är dessutom Fredrik iväg till Frankrike med jobb och ska vara iväg i stort sett hela veckan, så nu har jag inte min klippa hemma på ett tag. Sådan tur är kommer jag få mkt avlastning ändå denna veckan, och med tanke på hur psykiskt trött jag är just nu är jag oerhört tacksam för detta.

Nu ska vi snart iväg o handla lite smått, sedan får vi se vad em bjuder på

Av Lina - 23 augusti 2012 12:29

Så var alla gamla barn- och mamma kläder sålda. Fick sålt dem igår. För 1½ full sopsäck barnkläder i strl 50-98 samt en full papperspåse med mammakläder fick jag 1300 kr. Helt ok. Hade egentligen velat ha åtminstone hundra lappen mer för det, men samtidigt är jag rätt nöjd ändå. Framför allt är det skönt att ha blivet av med dem utan att behöva ha några "besvär" med att stå på loppis med dem, eller försöka sälja dem på Blocket o liknande. Så jag klagar absolut inte, utan är tvärtom nöjd och belåten. Nu hoppas jag bara att väninnan som köpte dem också är nöjd med dem och att hon lyckas sälja dem i sin (web)butik. (www.bustroll.se)


Det tog ett tag innan jag kände att jag kunde släppa kläderna mentalt sas, just med tanken på en ev. trea som jag varit sugen på till och från. Men den sista tiden har jag kännt mer och mer att oavsett hur mysigt det skulle ha varit med en trea, så känner jag att jag skulle inte ORKA med ett barn till. Jag skulle inte orka gå igenom vakna nätter pga amning, tänder som är på G etc en tredje gång, jag skulle inte orka gå igenom 2,3,4 (osv)- års trotsen en tredje gång. Nej att gå igenom allt detta två gånger räcker mer än väl! Barn är underbara och jag är mer än tacksam och lycklig över att jag fått två friska och välmående barn som jag älskar över allt annat och som jag vet älskar mig minst lika mycket, men barn kan samtidigt också vara väldigt jobbiga och tålamodskrävande som nog alla med barn vet om. *ler*  Så därför känner jag att nu när jag redan har fått en av varje och båda två är friska och välmående så får det faktiskt vara nog. Jag kan inte be om mer.


Dessutom har jag ju ändå haft två ganska besvärliga graviditeter och förlossningar där den ena hade kunnat kosta mig livet om jag inte varit inlagd, så varför utmana ödet en tredje gång?

Av Lina - 20 augusti 2012 21:42

Idag upptäckte jag att Miras första lilla bissing är på G upp! I nederkäken. Kul och inte mer än rättvist att det var jag som upptäckte den med tanke på att det var Fredrik som upptäckte Milos första tand. ;-) (som han för övrigt fick när han var 6,5 månad) hehe ;-p

Mira har sovit super oroligt varje kväll i nog mer än en vecka nu, och vi har inte riktigt förstått varför. Har trott att det kanske är någon utvecklingsfas. Att det skulle vara en tand på G har vi väl också funderat på, men det har inte synts eller känts något, o förutom att hon sovit så oroligt har hon inte visat några andra tecken på att det skulle vara en tand som spökade. Men ikväll så! :-) Visst var det en tand som spökade!

Nu ska vi bara vänta på att den bryter ut ordentligt så hon kan sova bättre igen.

Av Lina - 18 augusti 2012 10:20

Ja snart är det åter till vardagen - Fredrik börjar jobba på månd. Lite blandade känslor är det allt. Det har varit härligt att ha honom hemma hela dagarna (mer eller mindre, iaf   ), härligt att kunna åka iväg på campingsemester med husvagnen och andra små äventyr, mitt i veckan, och skönt att ha haft mycket avlastning med barnen.

Men samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till lite mer normala rutiner. Dock så kommer det bara vara "normala rutiner" i en vecka skulle man kunna säga.. Den 27:e åker han iväg till Frankrike med jobb, och ska vara där till den 30/8. Så det blir några dagar ensam med båda barnen och Charlie.. Kan bli.. Spännande. *ler smått* Men, ska försöka se till att ha normala rutiner även dessa dagar. Kommer nog inte bli några större problem bortsett från att jag ju får ta både morgon och kvälls passen helt själv. Men sådan tur är kommer min mamma upp och hjälper mig på onsd-torsd, så jag får avlastning halva tiden han är iväg iaf. Och dem andra två dagarna har Fredriks föräldrar sagt att dem ställer upp som avlastning om jag behöver det. Och dessutom är Milo på dagis mellan 08:30-13:30 tisd-torsd. Så det ska nog gå bra det här. Är nog mer nervös (över hur jag ska orka och få ihop det) än jag egentligen behöver vara. *ler* Jag ska erkänna att jag inte hade varit lika nervös för hur jag ska orka, om vi inte hade haft Charlie också. Inte för att Charlie är speciellt jobbig egentligen, men som jag skrev i tidigare inlägg så är Charlie och Milo som två jämngamla syskon som stissar upp varandra. Hela tiden. Så dem två tillsammans testar ens tålamod och ork väldigt mycket just nu. Och så då Milos trots och gnäll i jämna mellanrum ovan på detta.. Behöver jag säga att det är detta jag är lite nervös över hur jag ska orka? *ler smått* Men, med avlastning både från Fredriks föräldrar och min mamma ska jag nog kunna orka. *ler*


På måndag börjar även allvaret med att börja få minus på vågen igen. Känner faktiskt mig riktigt taggad just nu. Hoppas det håller i sig tills på måndag och lång tid fram över. Så att motivationen inte försvinner lagom tills Fredrik börjar jobba igen. haha    Har ju tyvärr "kommit över den gränsen" jag sagt åt mig själv att jag INTE skulle komma fler gånger, när det gäller vikten, nu under dessa veckor Fredrik haft semester.    Sedan jag lyckades komma under 70 kg strecket på vågen har jag sagt att jag ska INTE komma över 70 kg strecket igen. Vågen hamnade på 71 kg härom dagen..    Har levt ett lite VÄL gott liv under Fredriks semester mao. *ler smått* Men men, jag har haft det härligt och bra, så jag klagar väl egentligen inte så mycket. Men nu räcker det. *ler* På månd börjar allvaret igen. Bortsett från månd då vi ska ha wallenbergare, har jag bara skrivet upp viktväktarrecept på matlistan. *ler* Min tanke är att jag först ska försöka klara av att gå ner i vikt på egen hand med lite viktväktartänk (billigare så   ), men märker jag att det inte går framåt till någon reda, så ska jag gå med i viktväktarna igen. Med hjälp av dem lyckades jag ju trots allt gå ner nästan 8 kg innan jag blev gravid med Mira. *ler* Första delmålet är helt enkelt att komma under 70 kg strecket igen. Andra är 65 kg, och slutmålet är att väga 60 kg. Så drygt 11 kg kvar till slutmålet. Målet är att ha nåt slutmålet tills jag ska börja jobba igen. Dvs -11 kg på 8 månader. Borde inte vara några större problem, så länge jag har kvar motivationen hela vägen. *ler* Wish me luck.   



Av Lina - 13 augusti 2012 15:07

Fredrik är nu inne på sin sista semester vecka. Känns skönt o trist på samma gång. Trist att inte få lika mkt sällskap om dagarna längre och att inte spontant kunna hitta på saker mitt i veckan. Skönt att komma in i lite mer normala rutiner igen. Rutiner känner jag att jag verkligen behöver komma in i. Rutiner när det gäller kosten o motionen framför allt. Jag har inte vägt mig på ett tag (vågar knappt ;-)), men jag känner på byxorna att jag gått upp en hel del under dessa veckor Fredrik haft semester. Något jag inte gillar alls, men har varken ork eller lust att bry mig om det nu under semester tiderna. Nu så länge Fredrik har semester vill jag bara ha det bra och njuta av livet.

Men fr.o.m måndag när Fredrik börjar jobba igen -MÅSTE- jag bruka allvar med viktminskningen igen. Får ställa mig på vågen och sedan börja sätta upp delmål utefter det.

Men denna vecka är det alltså det ljuva livet som gäller. *ler* Kan ju dricka lite mer gott vin nu när jag inte ammar Mira så mkt. :-p Ammar Mira högst tre gånger om dagen just nu. Kvällarna kommer vara svårast att sluta med som det känns just nu. Finns ingen bättre tröst när hon är orolig om kvällarna (inte så ofta sådan tur är) än att lägga henne vid bröstet. Dessutom går det ju inte att komma ifrån att det ÄR väldigt smidigt o behändigt. Skönt att inte behöva hålla på och värma upp mat och blanda välling o gröt. Bara att slänga fram bröstet så har Mira både tröst, närhet och fördiguppvärmd mat direkt. ;-p Målet är som bekant att fr.o.m fredag endast ge henne bröstet när hon vaknar på nätterna o inte vill somna om, men vi får se hur det går med det. ;-) Har ju EGENTLIGEN ingen större brådska att sluta med det.. ;-)

Av Lina - 12 augusti 2012 14:13

Eftersom att Mira är så duktig på att äta både mat, gröt o välling nu, så fr.o.m på fredag när hon blir 7 månader ska jag endast amma henne om/när hon vaknar på nätterna och vill äta. Och fr.o.m nu och fram till fredag bara amma henne på dagarna när det spänner o gör ont i brösten, och om vi är iväg någonstans där det är svårt att värma upp mat.

Liten börjar bli stor..
Är super nöjd o glad över att jag kunnat amma henne så här länge. <3

Ovido - Quiz & Flashcards