Direktlänk till inlägg 27 maj 2012

Mors dag

Av Lina - 27 maj 2012 09:41

Idag är det min första mors dag som två barns mamma.    

Började morgonen med familjemys i sängen.   När vi kom ner gav Fredrik Milo ett paket som han fick ge till mig. Paketet innehöll ett par ROSA arbetsbyxor! Hur coola som helst!   Jag har kommenterat Sofias rosa arbetsbyxor i "Sofias änglar" varje gång vi sett programmet, kommenterar hur coola jag tycker att dem är och att jag "lätt kunnat tänka mig ha sådana". Och idag fick jag ett par i mors dags present.  

Fredrik sa att han hållit utkik efter sådana sedan jag fyllde år, men dem enda han hittade då var ett par på någon sida på internet, men dem hade tydligen varit väldigt dyra. Men nu hade han sett att dem fått in sådana på Jula till lite mer "humant pris".   Helt klart den coolaste mors dags present jag någonsin fått!   



I em. ska vi ner på eftermiddagskaffe hos mina föräldrar för att fira min mamma, och ikväll ska vi på middag hos Fredriks föräldrar för att fira hans mamma. Blir en väldigt trevlig dag mao. Roligt för Milo också att både få träffa sin mormor/morfar och farmor/farfar som han pratar om så ofta.   



~~***~~



Jag har just nu väldigt blandade känslor gällande amningen, är väldigt kluven. Jag har hela tiden sagt att jag skulle amma Mira tills hon blir 6 månader. Då har hon fått all den bra näring bröstmjölken innehåller i ett helt halvår, vilket är jättebra och vad som behövs sas, och hon kan börja äta både burkmat och välling. Och så får jag ju erkänna att det även är av rent egoistiska själ. Jag vill kunna dricka mer än bara ett halvt glas vin, med gott samvete i sommar. Och jag känner att så länge jag sett till att Mira fått all den näring hon behöver från bröstmjölken först, och så länge jag fortsätter ge henne den närhet hon behöver, så tycker jag det är helt ok att vara lite egoistisk också.

Ändå är jag lite kluven. Denna gången fungerar ju amningen verkligen som den ska, vilket den ju aldrig gjorde med Milo. Och det är verkligen SÅ mysigt att amma när det fungerar.      



Men samtidigt så hade det varit väldigt skönt att kunna be Fredrik ge henne mat också, att inte behöva vara så låst vid henne sas. Inte för att jag har något emot det egentligen, men samtidigt hade det varit skönt att inte BEHÖVA ha henne med sig ÖVERALLT pga att det bara är jag som kan ge henne mat. Och vissa dagar ammar hon väldigt ofta, vissa dagar känns det som att hon inte gör annat än att ligga vid brösten. Och dessa dagar kan kännas rätt dryga. Även om det är mysigt att amma så finns det ju en gräns liksom.. *ler*



Men eftersom att det är så mysigt är jag kluven i frågan om jag ska sluta när hon är 6 månader som jag pratat om, eller om jag ska fortsätta så länge det fungerar, utan någon gräns sas. Men, sedan när jag tänker efter så JA det ÄR jättemysigt att amma, men samtidigt så är det ju inte bara själva amningen som är mysig, utan det mysigaste med amningen är ju egentligen själva närheten man får, att man kan sitta och titta på henne och smeka hennes hår o kinder samtidigt som man ger henne mat. Och detta kan jag ju göra även om/när jag ger henne välling, mat genom flaska.



Det blir nog att jag när hon är 6 månader helt enkelt slutar helamma och börjar delamma henne ist sas. Då får jag ändå fortsätta amma henne ett tag till, samtidigt som jag inte är lika låst vid henne sas. Jag kan då åka iväg någonstans i ett par/några timmar utan att behöva tänka på att jag måste hem och ge henne mat. Tror även att det är bra för min egen skull. Dels får jag sakta vänja mig vid tanken på att "amnings tiden" snart är slut, och dels så är risken för mjölkstockning pga att jag inte ammar mindre. Då sinar ju mjölken sakta men säkert ut pga att jag ammar men inte så ofta. Ja, så får det nog bli. Detta "sätt" känns helt ok!   

 
 
jakeline

jakeline

30 maj 2012 10:51

Okej, så jag råkade skicka iväg lite tidigt förra gången... :P du kan väl ta bort den kommentaren. :P

Man kan ju dricka 1-2 glas vin 1-2 ggr i veckan, iaf enligt bvc osv. Det är ju inte så ofta man dricker så mycket mer heller. :P Det borde du ju "klara" dig på. Jag helammade A tills hon blev ca 3 månader då det krånglade som faaan ett tag. Sedan började vi med smakisar redan vid 4 mån (det var precis innan de ändrade, igen) och jag fortsatte att amma henne tills hon valde att sluta vid 8 månader. Kändes helt okej, visst jag hade så klart gärna ammat längre, om det hade gått, men hon ville ju inte. ;) Börja med smakisar vid 6 mån så kommer ni ju automatiskt minska ner på amningen. :)

http://eomeroaylinn.blogspot.com

Lina

30 maj 2012 11:39

Ja det kan man iofs *ler* Min tanke är att när hon är 6 månader börja med smakisar o där med skära ner på men inte sluta, med amningen. Så får jag se hur länge amningen fungerar efter det :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 27 juni 2013 08:52

hehe, jodå, jag gör mer än bara tränar nu för tiden, men jag ska erkänna att träningen och viktminskningen ÄR en väldigt stor del av mitt liv just nu. Därför blir denna bloggen lite "lidande" just nu när jag är så fokuserad på träningen och viktminsk...

Av Lina - 1 juni 2013 16:03


    Jag vet inte hur många som egentligen läser min blogg eftersom att jag nästan aldrig får några kommentarer, men jag väljer att uppdatera den ändå.          Mitt liv har den senaste tiden mestadels handlat om min viktresa, något som n...

Av Lina - 16 maj 2013 13:16

Mitt liv just nu består mest av träning, jobba och att mysa med barnen. Och detta känns väldigt bra.          Jag har varit tillbaka på jobb i ca 1,5 månad nu, och det känns jättebra. Det är väldigt skönt att vara igång och jobba igen, ha lit...

Av Lina - 29 april 2013 13:15


    Idag när jag o Fredrik var på Väla gick vi in på Desigual för att jag ville se om där fanns någon snygg klänning jag kunde ha som "målviktsklänning". Som vanligt hade dem många snygga klänningar men inte så många som jag kände wow DEN var ri...

Av Lina - 22 april 2013 10:10

Nu är Mira inne på sin andra inskolningsvecka på dagis. Hon hade förmodligen bara behövt en vecka egentligen, men vi valde att ta två för att vara på den säkra sidan med sjukdomar o allt.     Trots att det är hennes andra vecka nu tycker jag fo...

Ovido - Quiz & Flashcards