Alla inlägg under oktober 2011

Av Lina - 16 oktober 2011 11:53

Söndag idag och imorgon börjar alltså en ny vecka igen. Det är/blir min andra vecka som sjukskriven, men det känns som första. Jag skulle ju egentligen ha semester denna veckan som varit, men blev sjukskriven from. den 6 okt. Har fortfarande inte fattat att jag inte ska jobba mer på drygt 1½ år. Det kommer nog ta ett par veckor till innan jag fattar det, känns det som. *ler* Och det kommer nog ta minst lika länge innan jag kommit in i nya rutiner här hemma. Dem första veckorna kommer jag förmodligen klättra på väggarna av tristess. Och jag kan ju liksom inte åka iväg och gå omkring på Väla eller liknande i brist på annat allt för ofta i heller. Dels pga fogarna och dels för ekonomins skull. Så det blir till att försöka komma på saker att göra här hemma som inte är allt för ansträngande för fogarna, så att jag får dagarna att gå. Det känns åtminstone skönt att Milo ska vara på dagis om dagarna. Visst, hade han varit hemma hela dagarna hade jag åtminstone haft sällskap hela dagarna, men å andra sidan hade det ju också inneburit att jag haft lite mer krav på mig att försöka hitta på NÅGOT mer, för att underhålla honom. Han kan ju inte sitta inne och underhålla sig själv hela dagarna. Det hade inte varit speciellt roligt eller bra varken för han eller för mig. Så därför känns det bra att han kan vara på dagis som vanligt trots att jag är hemma och är sjukskriven. Så får han träffa och leka med sina kompisar hela dagen och jag kan vila och göra saker i min egen takt och när jag vill, hela dagarna.

Med tanke på min foglossning (och ischias) är jag väldigt glad och lättad över att jag blev sjukskriven, men samtidigt kommer jag ju sakna arbetskompisarna och de rutinerna man har när man jobbar. Men, om ett par-tre veckor bör jag ha vant mig och kommit in i nya rutiner här hemma. Hoppas jag iaf. *ler*

Av Lina - 15 oktober 2011 10:40

Igår kväll/natt kom Fredrik ÄNTLIGEN hem efter 12 långa dagar i Frankrike. Han skulle vara hemma vid 22:00 tiden, men pga att planet var 2h försenat var han inte hemma förens vid 00:00. Jag var väldigt trött innan han kom hem, men när han kom hem blev jag genast lite piggare igen.   
Han hade så klart saknat mig med..    Så jag fick en stor och varm kram så fort han kom innanför dörren.   

Han hade köpt med sig lite saker hem från Frankrike till både mig, Milo och lillan. Till mig hade han köpt en parfym från Christian Dior som luktade riktigt gott, till Milo hade han köpt ett par snygga jeans och en snygg kofta, och till lillan två supersöta bodys.    Han hade även köpt lite goda viner och två stycken starklikörer. Dem får minsann stå i hyllan tills jag med kan dricka tyckte jag..    


Idag vet jag inte riktigt vad som står på agendan. Jag föreslog igårnatt att vi skulle hitta på något tillsammans hela familjen eftersom att vi inte träffats på nästan två hela veckor, men vi har inte kommit fram till vad. Så vi får väl se vad som händer helt enkelt. Blir lite smålyxig kvällsmat idag iaf. Vitlöksinsmord fläskfilé på en bädd av äpplen och champinjoner och hasselbackspotatis och rödvinssås (hemmagjord, så klart   ) till detta. Vattnas redan i munnen.    Synd bara att det bara är en av oss som kan dricka vin till maten. *ler*

Av Lina - 13 oktober 2011 15:48

Imorgon kommer Fredrik ÄNTLIGEN hem från Frankrike! Det har varit 12 långa dagar utan honom. Denna veckan har dock gått hyfsat fort tack och lov, men det är mycket tack vare att jag haft lite att göra denna veckan. I tisdags träffade jag en ny väninna. Vi träffades i Lund där vi gick runt i lite affärer och satt och fikade och pratade. Jag tog tåget dit, kör inte bil inne i Lund om jag inte absolut måste.
 En riktigt trevlig tjej som jag hoppas på att få träffa fler gånger. Vi är beräknade att föda nästan samtidigt, bara en dag i mellan. Har en liten tjej i magen båda två, dessutom.    Sedan på eftermiddagen var jag ju på mvc och träffade läkaren om sjukskrivning. Och på kvällen var vi bjudna på middag hos Fredriks föräldrar. Var där strax innan 18:00 och körde hem igen vid 20:00 då Milo var trött och behövde komma i säng. Hade ju varit på dagis hela dagen.

Igår onsdag kom mamma upp. Hämtade henne vid tåget vid tio, och körde direkt till Väla. Varvade gå runt i affärer och sitta och prata för mina fogars skull. Funkade helt ok. Fick köpt lite kläder både till Milo och till lillan, samt att jag köpte present till Milos kusin som vi ska till om ca två veckor. Vi ska på kalas imorgon också, hos en liten tjej som blir 3 år, men henne köpte jag present till när jag var i Lund på tisdagen.
När vi kom hem la jag mig i soffan och vilade en stund medan mamma underhöll Milo. På kvällen när jag lagt Milo för natten såg vi på film och åt nacho chips med salsadippa.   

Idag skulle vi egentligen bara köra till City gross i Hyllinge och veckohandla, men då min chef inte hört av sig om vart jag skulle skicka papperna om sjukskrivningen, bestämde jag/vi att vi tog en runda in till Lund ist, för att lämna papperna direkt till henne, och sedan tog vi en kort runda på Nova Lund eftersom att min mamma aldrig varit där. Tog det rätt lugnt för mina fogars skull. Skönt att inte ha någon tid att passa, då går det helt ok att "springa" runt i affärer eftersom att man kan göra det i sin egen takt och sitta ner och vila när man vill och behöver det. Tog sedan motorvägen hem och körde inom på Maxi i Lödde för att veckohandla där. Hittar inte alls i den affären eftersom att jag aldrig handlar där, så det tog lite längre tid än jag tänkt mig, och när vi kom hem var jag rätt slut i både huvud och fogar. Så när vi kom hem slängde jag mig på soffan och sov i en halvtimmestid medan mamma underhöll Milo. Det var skönt och behövligt. Resten av dagen och kvällen blir det bara soffmys.

Imorgon blir det endast lugna aktiviteter här hemma innan mamma ska åka hem. Kl.16:00-18:00 är det dags för kalas, och när vi kommer hem blir det bara en enkel kvällsmat; varma mackor. Sedan får Milo somna på soffan här nere, eftersom att jag ska hämta Fredrik vid tåget i Landskrona vid 21:30 tiden på kvällen, och jag måste ha Milo med mig.

I helgen har vi nog inget särskilt bestämt. Fredrik har ju inte träffat Milo på nästan två veckor, så jag hoppas att han och Milo kanske gör något ihop på dagarna, så att jag kan vila och ta det lugnt. *ler*
Nästa vecka har jag inget bestämt vad jag vet. Milo ska ju på dagis som vanligt och jag är hemma och är sjukskriven. Känns jätte konstigt. *ler* Denna veckan skulle jag ju egentligen bara ha semester, men det blev ju sjukskrivning ist. Men i mitt huvud har jag fortfarande bara semester. Så det är nog först nästa vecka som det så smått börjar sjunka in på allvar att jag är sjukskriven fram tills jag går på graviditetspenningen, och ja.. Sedan ska jag ju inte jobba pga att jag är hemma på graviditetspenning.. Känns verkligen jättekonstigt, att jag inte ska jobba mer på lite mer än 1½ år. Känns konstigt, trist och skönt på samma gång. Kommer sakna en del av mina arbetskamrater, men jag har sagt åt dem att dem inte får glömma mig om dem ska ut och äta och/eller dansa loss. *ler* Och, sedan när lillan kikat ut tänkte jag åka dit och hälsa på och visa upp henne.    Men hon får nog bli en liten månad först, innan jag gör det.

Nu ska jag slänga mig på soffan igen. Mamma och Milo är uppe på hans rum och leker. Skönt att kunna ha lite egentid nu när mamma är här.      

Av Lina - 11 oktober 2011 21:17

Var hos läkaren på mvc idag. Och mycket passande, med tanke på att jag skulle träffa läkaren, hade jag ganska mycket ont i fogarna idag när jag kom dit. *ler* Annars brukar man ju aldrig vara så frisk som när man äntligen får träffa en läkare för något man sökt för. *ler*
Vi kände igen varandra direkt när vi såg varandra. Jag kände igen han men kunde inte riktigt koppla vart jag sett honom. Och han kände som sagt igen mig med och frågade direkt jag kom in om vi inte träffats tidigare. När jag sa att "jo jag känner igen dig också", så frågade han om jag varit på någon undersökning i Lund. Och då gick det upp ett Liljeholmens. Ja men visst! Det var ju han som gjorde hjärtgranskningen på lillan på Kvinnokliniken i Lund.   

Vi satt först och pratade lite om mina besvär och huruvida jag skulle behöva bli heltids eller deltids sjukskriven. Men som jag sa till han så tror jag tyvärr inte att en deltids/halvtidssjukskrivning hade varit till så mycket hjälp då jag får ont i fogarna redan på första passet (dvs "passet innan lunchrasten"). Hade jag inte börjat få ont förens på andra passet hade man ju kanske kunnat börja med en deltids/halvtidssjukskrivning, men tror som sagt inte att det hade hjälpt mig något.

Sedan bad han mig lägga mig på britsen (var ganska kämpigt idag bara det), och så kände och tryckte han på fogarna fram och vid sidan. Fram till gjorde det inte så ont, men bak kändes det och vid sidorna kändes det som att det spände till. Sedan tog han upp ett ben åt taget mot min mage, och pressade ner det en bit, och då kändes det rätt bra i fogarna bak.
Så han konstaterade att jag mycket riktigt har foglossning, och att det tyvärr inte lär bli bättre förens jag fött mitt barn. Han talade även om att det INTE kommer bli bättre om vi skulle skaffa oss ett tredje barn, att det snarare kommer bli värre och kommer komma tidigare, under en tredje graviditet.. Jippi.. Tur att vi inte ska ha fler barn då..   

Eftersom att jag varit hemma från jobb sedan i torsdags pga fogarna (gick ju på semester igår, men egentligen är jag ju fortfarande sjukskriven eftersom att jag inte friskanmält mig), så skrev han sjukskrivningen from. i torsdags och fram till min sista arbetsdag innan jag går på graviditetspenning, dvs from. 6/10-10/11. Det var med en stor lättnad jag gick ifrån mvc. Det tog ju ett tag innan jag kunde acceptera bara tanken på att bli sjukskriven, men till slut har jag ju fått så mycket problem med foglossningen att jag inte haft så mycket annat val än att acceptera den tanken. För att jobba när man har så ont går ju bara inte. Inte någon längre tid iaf. Så nu ska jag inte jobba mer på lite mer än 1½ år.. Känns väldigt konstigt.. Känns skönt och lite småtrist på samma gång. *ler*

Av Lina - 9 oktober 2011 11:27

Igår morse vaknade jag av att det HAGLADE, hagel som sedan avslutades med en ordentlig regn och åskskur. Resten av dagen var väl inte mycket roligare, men det var väl något bättre än morgonens väder iaf. *ler*
Nu i morse vaknar jag kl.06:20 av att brandvarnaren där uppe pep till en gång var 3-5:e minut eller hur ofta det var. Batteribyte. Kunde den inte väntat med att meddela det till åtminstone en timme senare? *suckar o ler smått*  Vad gäller vädret har morgonen och förmiddagen ännu så länge bjudigt på riktigt vackert och fint väder.    Fortsätter vädret så här får det allt bli lite "trädgårdsvistelse" så fort jag och Milo varit i Landskrona och handlat inför kvällen.   

Igår var jag och Milo nere i Trelleborg hela dagen. Var där nere vid 10:00, och körde hem igen strax innan 20:00. Hade en mysig förmiddag i stan med bl.a fikaträff med min kompis Martina som jag tyvärr inte träffar så ofta bl.a pga avståndet. Hon är gravid med sin första bebis, en liten kille som är beräknad att komma om mindre än två månader.   Blev en hel del graviditets och bebis snack som ni säkert kan förstå..   Efter att ha busat med mormor och morfar en hel dag somnade Milo gott i bilen på vägen hem. Jag hade varit smart (!) och tagit hans pyamas med mig ner och bytte om på han innan jag körde hem, så när vi kom hem var det bara att slänga han i säng direkt. Avslutade kvällen med ostbågar och en film i soffan.   

Idag har jag ännu så länge tagit det ganska lugnt. Efter frukosten placerade jag Milo framför tv'n och Disney channel medan jag själv har plockat lite bland lillans kläder. Klippt av prislappar på nyinköpta kläder och lagt kläder jag fått till henne av bl.a min kusin i hennes låda. Inser att vi inte behöver åka till Ullared för den sakens skull iaf...    Men det talar vi tyst om inför Fredrik va?    Det är väldigt bra att ha fått så mycket kläder till henne, men lite tråkigt på viset att det ju är så ROLIGT att köpa små kläder själv. *ler* Aja, för fogarnas skull är det ju bra, så behöver vi inte gå inne på Ullared så länge. *ler*

Ikväll kommer min kompis Marie hit på lite taco och filmkväll. Ska bli mysigt och roligt.    Hon kommer vid 18:00 och så fixar vi maten tillsammans.   

Imorgon ska jag lämna Milo på dagis som vanligt. Har väl inte så mycket planerat för morgondagen mer än det. På tisdag ska jag äntligen träffa läkaren på Mvc. Håll tummarna för att han går med på att sjukskriva mig så jag slipper ha så himla ont. Har ju ont även när jag går hemma och inte jobbar, men inte alls lika ont som när jag jobbat en hel dag. Sedan på kvällen bjuder Fredriks föräldrar mig och Milo på kvällsmat.   På onsdag kommer mammsen upp hit och ska sova över tills på fred. Hon åker sedan hem på fredag em, och lite senare samma em. ska Milo (och jag) på 3 års kalas. Känns skönt att ha lite planerat denna veckan som kommer, så att veckan förhoppningsvis går åtminstone hyfsat fort, så att Fredrik ÄNTLIGEN kan komma hem igen.   Har saknat honom enormt mycket. Vardags dagarna är helt ok, då är jag ju van vid att inte träffa honom. Men eftermiddagarna och kvällarna har känts riktigt tomma och jobbiga. Tur att jag har sällskap av Milo iaf, och det klagar jag ju inte på. Världens goaste unge till sällskap. *ler* Men, det ÄR skillnad på vuxet sällskap och sällskap av en 2½ åring. Så är det ju. *ler*

Nej, nu blir det en enkel lunch, sedan ska vi snart köra in till Landskrona och handla. Tjingeling!

Av Lina - 6 oktober 2011 11:22

Min dag började INTE bra idag skulle man kunna säga.    Jag vaknade kl.04:40 av att jag hade ont i fogarna och var stel i ländryggen. Och efter det kunde jag inte somna om. Det kvittade hur jag låg så kunde jag inte ligga i mer än fem minuter innan jag var tvungen att ändra ställning för att det gjorde ont. Det var likadant igårkväll när jag skulle somna.   

Jag hade ju tänkt att jag skulle prova på att jobba idag trots att jag hade så ont igår, men när jag då vaknade 04:40 av att jag både hade ont i fogarna och var stel i ländryggen, och det inte släppte efter att jag ändrat ställning några gånger till runt 05:20, insåg jag att det nog tyvärr inte skulle vara mycket lönt att köra till jobb. Släppte heller inte av att gå upp och gå en stund. Gjorde ont när jag reste mig ur sängen och gjorde ont när jag gick ner för trapporna.  Mina fogar och min ländrygg skulle garanterat vara helt slut långt innan lunch idag, om jag kört och jobbat.    Så jag valde att ringa och sjukanmäla mig och ringde dagis och sa att Milo inte skulle komma förens 08:30 idag. Ska jag ändå vara hemma och vila hela dagen, behöver jag ju inte asa upp Milo vid 06:00. Ska inte lämna han förens 08:30 imorgon i heller. Är väldigt tacksam iaf, över att dagis går med på att ha han ändå även om jag inte jobbar idag (och imorgon), så att jag verkligen KAN vila och ta det lugnt hela dagen både idag och imorgon.

Idag är det dessutom riktigt tråkigt väder där ute, så idag har jag verkligen en ursäkt att inte göra annat än att ligga och dega i soffan. Behöver det för fogarnas och ryggens skull, och det är deprimerande väder där ute. *ler*
Ikväll blir det ganska enkel mat; kokt lax med tagliatelle och hollandaisesås och gröna ärtor, och imorgon kväll blir det hämtePIZZA. Så lite ansträngning som möjligt mao. *I need*  På lördag ska jag och Milo åka/köra ner till Trelleborg så att mina föräldrar kan skämma bort Milo och mig hela dagen..    Sällskap hela dagen samtidigt som jag inte behöver tänka på att ta hand om Milo så mkt. Perfekt! Precis vad jag behöver just nu!   

Nehe.. Ligg läge igen kanske?

Av Lina - 6 oktober 2011 10:08

Hade helt glömt bort att jag fick en söt och fin award av Maria (http://mewithpeanuts.blogspot.com). Förlåt och TACK, tjejen   



Så ska jag länka till fina Maria som gav mig awarden (check, redan gjort) och avsluta dessa meningar...
1. När ingen ser/hör mig... gör jag väl egentligen inte mkt mer än jag gör annars..
2. Jag går aldrig hemifrån utan... mobilen och ytterst sällan utan min son.
3. Min blogg heter som den gör för... För att den handlar om mig och mitt liv
4. Om jag vågade skulle jag... Hoppa fallskärm
5. Om 10 år kommer jag... Förmodligen bo kvar i samma hus som nu, och vi har förhoppningsvis råd att resa till Usa med barnen

Av Lina - 5 oktober 2011 20:24

Efter idag hoppas jag VERKLIGEN på sjukskrivning. Jag har märkt dem 2-3 sista veckorna att fogarna och ischiasen blivet allt värre. Märker av det på jobb när jag cyklar framför allt. Innan har jag haft ont i fogarna fram när jag tagit mig på och av cykeln, men det har ändå fungerat att cykla. Men dem 2-3 sista veckorna har jag börjat få problem även med ischiasen när jag cyklat, dvs känt av både fogarna fram, och ischiasen. Men trots detta har det gått. Det har inte varit så farligt på förmiddagen, och heller inte större delen av eftermiddagen. Det har varit jobbigt och tagit emot så klart, men det har ändå fungerat. Men den sista 1-1½ veckan har jag börjat få rätt rejält ont i både fogarna och ischiasen efter ha cyklat bara mellan 2-3 vårdtagare. Vilket inte är speciellt långa rundor alls. Och nu dem 2-3 sista dagarna när jag jobbat, har jag känt mig rätt "förstörd" i fogarna och ischiasen redan efter som jag skrev ovan efter en cykeltur mellan 2-3 vårdtagare, och känt att NEJ nu GÅR det inte att cykla mer idag. En cykeltur mellan 2-3 vårdtagare på det området jag är på innebär en cykeltur på totalt kanske 100-120 m. Inte speciellt långt alls mao. Ok, räknar man med rundan från lokalen till området där jag är, vilket jag ska göra så klart, så visst, då blir det ändå en ganska bra runda. Men tidigare har det inte varit några större problem utan att det tagit emot och varit jobbigt, men det har ändå fungerat att både cykla från lokalen, runt på området och tillbaka till lokalen igen, utan större problem. Men inte dem 2-3 sista veckorna som sagt.

Idag fick jag riktigt ont både framtill och baktill efter en cykeltur bara från lokalen till området, och där mellan 1-2 vårdtagare. Det var så att jag funderade både en och två gånger på om jag skulle köra hem för dagen redan till middagstid, dvs inte jobba klart mitt pass till kl.15:00 Men, jag kämpade på och var kvar hela dagen ändå. Tog bilen hela eftermiddagen, och visst, då kändes det lite bättre, men jag hade fortfarande väldigt ont ändå. Har bestämt mig för att köra till jobb som vanligt imorgon, och inte ens försöka mig på att cykla, utan köra bil hela dagen. Hoppas att det inte ska göra lika ont i fogarna och ischiasen då. Får jag lika ont imorgon som idag trots att jag då inte cyklar något, kommer jag inte köra till jobb på fredag, utan då väljer jag faktiskt att stanna hemma, även om jag vet att jag sedan har semester hela nästa vecka. Känner att det inte är värt det. Har haft ont i fogarna hela kvällen här hemma trots att jag bara har tagit det lugnt ikväll, och har varit väldigt trött hela kvällen.
Ska träffa läkaren på tisd nästa vecka, och jag hoppas verkligen att han tar min smärta på allvar och sjukskriver mig. För att som det känns just nu vet i tusan om jag klarar av att jobba i tre veckor till efter semestern.   


PS. Lite besviken faktiskt över att inte en enda av mina läsare har skrivet någon kommentar öht på inlägget om bm. besöket och 3d ul'et förra veckan...      DS.

Ovido - Quiz & Flashcards